Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kinderen muziek nodig hebben. En daarbij helpen wij als muziekvereniging Excelsior Westenholte natuurlijk graag een handje.

Omdat muziek niet alleen leuk is, maar ook ontzettend leerzaam
Doelgericht muziekonderwijs levert een inspirerende en krachtige bijdrage aan de totale ontwikkeling van ieder kind afzonderlijk en aan de school als gemeenschap. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat muziek ervoor zorgt dat het ruimtelijk inzicht en de sociale vaardigheden verbeteren, het functioneren van het geheugen verbetert en het IQ verhoogt. Ook bevordert het de taalontwikkeling en draagt het bij aan de emotionele stabiliteit en empathie.

Doorlopende leerlijn voor de groepen 1 t/m 8
Muziekvereniging Excelsior Westenholte heeft in samenwerking met Stichting TacT Muziek
een plan opgesteld om muziek als doorlopende leerlijn voor de groepen 1 t/m 8 in te bedden in het basisonderwijs. In januari 2018 is CBS De Morgenster gestart met de eerste serie van het Muziek in de Klas-project. Het project zal voor de komende drie jaren worden ingeroosterd. Gedurende deze jaren stelt Excelsior een volwaardige set instrumenten specifiek voor het Klasse(n)orkest beschikbaar.

Eindconcert Klasse(n)orkest CBS de Morgenster:
Donderdag 29 maart vindt het eindconcert van het Klasse(n)orkest van CBS ‘De Morgenster’ plaats in de sportzaal van Het Anker. Tussen 19.00 en 20.00 uur laten de leerlingen van CBS ‘De Morgenster’ – begeleid door leden van het A-orkest – horen wat er in een relatief korte periode binnen het Klasse(n)orkest zoal geleerd wordt. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Na het concert begint de gewone repetitie van het A-orkest. Hebt u belangstelling kom het eindconcert en/of de repetitie gerust bijwonen.

Meer weten?
Wil je meer weten over Muziek in de klas? Neem dan contact op met Marianne Hessels via
jeugd@excelsior-westenholte.nl of 06-54307633.