Goed nieuws: muziekles is terug op de basisschool! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kinderen muziek nodig hebben. En daarbij helpt Muziekvereniging Excelsior Westenholte graag een handje.

Doelgericht muziekonderwijs levert een inspirerende en krachtige bijdrage aan de totale ontwikkeling van ieder kind afzonderlijk en aan de school als gemeenschap. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat muziek ervoor zorgt dat het ruimtelijk inzicht en de sociale vaardigheden verbeteren, het functioneren van het geheugen verbetert en het IQ verhoogt. Ook bevordert het de taalontwikkeling en draagt het bij aan de emotionele stabiliteit en empathie.

Doorlopende leerlijn voor de groepen 1 t/m 8 
Muziekvereniging Excelsior Westenholte heeft in samenwerking met Stichting TacT Muziek een plan opgesteld om muziek als doorlopende leerlijn voor de groepen 1 t/m 8 in te bedden in het basisonderwijs. Het afgelopen schooljaar is de pilot van dit unieke concept bij Openbare Daltonschool ‘De Ridderspoor’ in Westenholte gestart en wordt vervolgd in het komende schooljaar. Met de overige scholen in Westenholte en een aantal in Stadshagen zijn vergevorderde plannen om dit unieke concept het komende schooljaar op te starten.

Algemene Muzikale Vorming – Excelsior (AMVE)
Excelsior kent ook een eigen muzikaal opleidingsprogramma dat begint bij de Algemene Muzikale Vorming (AMVE). De AMVE-opleiding is bedoeld voor kinderen uit de groepen 4 en 5 van de basisschool en duurt 1 jaar (40 lessen van een uur). Tijdens deze groepslessen worden de beginselen van muziek bijgebracht: noten lezen, liedjes zingen, ritmes lezen, benoemen van muziekinstrumenten en samenspel ontwikkelen. Dit alles in combinatie met het leren spelen op een blokfluit. Na dit jaar wordt er gekozen voor een instrument. In het schooljaar 2017 – 2018 begint Excelsior in zowel Westenholte als Stadshagen met de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMVE).

Meer weten?
Wil je meer weten over Muziek in de klas of Algemene Muzikale Vorming (AMVE)? Neem dan contact op met Marianne Hessels via jeugd@excelsior-westenholte.nl of 06 54 30 76 33. Of neem contact op via ons contactformulier.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *